۱۲ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۴۹

محمدرضا تابش:

نرخ ۱۸.۵ درصدی فارغ‌التحصیلان بیکار مایه تاسف است

نرخ ۱۸.۵ درصدی فارغ‌التحصیلان بیکار مایه تاسف است

رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس با اشاره به موانع اشتغال دانش آموختگان محیط زیست، گفت: نرخ رسمی ١٨.٥ درصدی فارغ التحصیلان بیکار مایه تاسف و هدر دادن سرمایه های هنگفت انسانی است.

به گزارش خبرنگار مهر رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس  در نشست تخصصی «موانع و راهکارهای اشتغال دانش آموختگان محیط زیست» در دانشگاه تهران با گرامیداشت یاد شهدای واقعه  دلخراش پلاسکو گفت: مهمترین درس و عبرت حادثه پلاسکو این بود که عدم توجه به علم و تخصص با آمیزه تعهد در حفظ و پایداری و مقابله با اسیب پذیری بناها و بنیادها باعث فروریزش آن می شود.

محمدرضا تابش تاکید کرد: در جامعه نیز چنین رخدادهایی قابل تصور است و علاج آن ابتنای به علم و تخصص و استحکام پیوند ملت و حاکمیت است. وقتی در جامعه بی اعتمادی حاکم شود پیروزی ها رنگ می بازد و معجزه اعتماد، شکست ها را تبدیل به پیروزی می کند.

تابش وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان  دانشگاهی را تاسف آور خواند و گفت: نرخ رسمی  ١٨.٥ درصدی فارغ التحصیلان بیکار مایه تاسف و موجب هدر دادن سرمایه های هنگفت انسانی، علمی و اقتصادی است.

وی با ابراز تاسف از اینکه از حدود ١١.٢ میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی حدود نصف آنها نقشی در تولید ندارند  افزود: به عبارتی یعنی حدود ٥.٥ میلیون نفر درس خوانده اند تا مدرک بگیرند و رشته تحصیلی آنها دخالتی در اشتغال این فارغ التحصیلان و اقتصاد کشور ندارد. این امر برای کشور در حال توسعه و جمعیت جوان جویای نام و کار تاثر آور است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس  ١٤ برابر شدن جمعیت دارای تحصیلات عالی بعد از انقلاب اسلامی را افتخار آمیز دانست اما از اینکه ظرفیت های بازار کار پیشرفت آنچنانی نداشته ابراز تاسف کرد.

تابش بیشترین فارغ التحصیلان بیکار را از رشته های کشاورزی، دامپزشکی و علوم تربیتی ذکر کرد و خواستار آن شد تا دولت متناسب با ظرفیت های کشور و بازار کار به ایجاد رشته های دانشگاهی و پذیرش دانشجو اقدام کند و از آن طرف متقاضیان کار نیز لازم است قبل از انتخاب رشته تحقیق و پایشی  از وضعیت کار داشته باشند تا بعد از فارغ التحصیلی بیکار نمانند.

نائب رئیس فراکسیون تلفیق برنامه  ششم  توسعه کشور گفت: در قانون برنامه توسعه ششم احکام خوبی در ارتباط با توسعه کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست به تصویب رسیده است که زمینه تحقق آنها و اشتغالزایی فاراغ التحصیلان این رشته ها باید توسط دولت فراهم شود.

محمدرضا تابش وجود شرکت های دانش بنیان و واگذاری ها توسط دولت به بخش خصوصی را از جمله راهکارهایی دانست که می‌تواند برای فارغ التحصیلان دانشگاهی ایجاد اشتغال کند.

کد خبر 3893232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha